go adventure
o društvu     
odprave     
priprave     
tisk     
povezave     
fotogalerija     

stik     




   domov

   natisni

   zemljevid
iskalnik

   kolofon
Turistični rally 2011

Lions Club Vogrsko


   6.Turistični rally  lepote in skrivnosti  kraškega podzemlja


Lions club Vogrsko organizira   6. turistični rally, ki bo v nedeljo, 29. maja 2011.

Po  uspešnem 1. Lions dobrodelnem rally-ju, ki je bil   namenjen spoznavanju gradov Goriške , 2. rally-ju, ki je bil namenjen  spoznavanju obeležij I. svetovne vojne na Goriškem in v Soški dolini,  3. rally-ju, ko smo si ogledali  kraške znamenitosti po slovenskem in zamejskem Krasu in poizkusili kraške dobrote,  4. rally-ju, ki nas je popeljal mimo izvira Hublja do Lokavca, vasi z kovaško tradicijo, preko čudovite Gore s prijaznimi domačini, do Vipave, lanskem rally-ju ki nas je popeljal po poteh partizanskega tiskarstva od Vogrskega do tiskarne Slovenija na Vojskem ter rudnika živega srebra v Idriji, nas bo letošnji rally popeljal čez Kras  do Škocjanskih  jam.

Kratek opis rallya
Dolžina proge bo približno  130 km, predviden čas vožnje pa 3. ure. Vmes bo več kratkih postankov za zabavne tekmovalne preizkušnje ter daljši postanek  za ogled znamenitosti Parka Škocjanske jame  , kjer bo poskrbljeno za  opoldansko okrepčilo. Tekmovalci se bodo pomerili v dveh zanimivih spretnostnih vožnjah na zaprtih parkiriščih ter v nekaj,  tematiki rally-ja primernih,  drugih spretnostih.

Na poti si bomo ogledali znamenite Škocjanske jame ( dolžina poti 3 km, priporočena je športna obutev), ki so vpisane v UNESCO-v  svetovni seznam naravne in kulturne dediščine, v katerih se nahaja največji do sedaj odkrit podzemeljski kanjon na svetu.  Preveč pa seveda ne smemo izdati, saj bodo tekmovalci za potek proge izvedeli šele pred štartom iz Potne knjige. Najboljši tekmovalci v skupni razvrstitvi na posameznih spretnostnih vožnjah ter posameznih tekmovalnih preizkušnjah bodo prejeli tudi pokale in priznanja.

Prireditev je humanitarnega značaja, zbrana sredstva pa bomo podarili pomoči potrebnim.

Urnik prireditve
9.00 – 9.40   Prihod in prijava tekmovalcev na dvorcu Vogrsko
          9.50   Sestanek vseh voznikov - udeležencev rally-ja
        10.00   Štart prvega tekmovalca
        15.00   Prihod prvega tekmovalca v cilj – dvorec Vogrsko
        16.00   Razglasitev rezultatov in družabno srečanje

Splošna pravila
Turističnega rally-ja se lahko udeležijo vsi, ki imajo veljavno vozniško dovoljenje in prometno dovoljenje za vozilo ali motorno kolo , s katerim sodelujejo. Tekmovanje bo potekalo v razmerah rednega prometa. Voznik vozi na lastno odgovornost ob upoštevanju cestno prometnih predpisov, odgovarja za morebitno povzročeno škodo in je dolžan poskrbeti za tehnično brezhibnost vozila. Kategorizirani vozniki s tekmovalno licenco v avto športu ne morejo nastopiti kot udeleženci  na rally-ju. Vsak udeleženec prejme pred štartom Prometno knjigo, v kateri bo natančen opis proge ter Pravilnik rally-ja, v katerem bodo opredeljena ključna pravila tekmovanja.

Štartnina
Štartnina za posadko, ki jo sestavljata voznik in sovoznik, znaša 80 evrov, za motoriste 40 evrov  za vsakega nadaljnjega sovoznika pa 20 evrov. Za člane LEO klubov in udeležence do 27 let starosti, je štartnina 40 evrov. Štartnina za pravne osebe znaša 130 evrov, za vozila z reklamnimi napisi pa 200 evrov. Štartnina se poravna na transakcijski račun LK Vogrsko  pri NKBM 04750-0000454884 ali na dan prireditve pred štartom.

Prijave in informacije
Telefonska prijava je osnova za izdajo pisnega potrdila za udeležbo na turističnem rallyu.  Telefonske prijave ali prijave po elektronski pošti sprejemajo:

•     Tanja BAŠA: 041 651 810                e-mail    markodoo@siol.net
•     Miro LIPIČAR  051 382 247
•     Aleš BUCIK: 041 640 650
•     Dragan  VALENČIČ :041 631831
•     Miran LAMPRET: 041 384 153

Vaše prijave pričakujemo do srede, 25.05.2011

Vabimo vas, da se odzovete na naše humanitarno obarvano povabilo  na to zanimivo avtomobilsko preizkušnjo, da skupaj sproščeno preživimo majsko nedeljo in jo zaključimo s prijetnim družabnim srečanjem na dvorcu Vogrsko.



Asia Tmin   Asia-Tmin popotniški blog

Mišo Goriup   Mišo Goriup
  Malo drugačna potovanja

Miran Stanovnik   Miran Stanovnik
  puščavski lisjak

El Chott   El Chott
  Sahara Rallye de Tunisie