go adventure
o društvu     
odprave     
priprave     
tisk     
povezave     
fotogalerija     

stik     




   domov

   natisni

   zemljevid
iskalnik

   kolofon
9. dan LDC Libya Desert Chalenge 2006

Mercedesu je odpovedala sklopka, Janez in Mišo sta ostala v globokih sipinah.
Po večkratnem poskusu, da bi z Darijevo toyoto izvlekli Janezovega mercedesa, so za pomoč prosili organizatorja. Avtomobil je bil tako močno zakopan v mehkem pesku, da so ga po treh urah končno z dvigalom naložili na kamijon.
Vozila sva tik za Andreo. Ko pa smo prišli v mehek pesek, sva ji le še s težavo sledila. Avto sva gnala do konca, dokler ni naenkrat počilo. Sta žalostno povedala Janez in Mišo, saj sta bila še dva dneva pred koncem v boju za prvo mesto.
Zvone in Aleš sta zopet v dirki. Wrangler, katerega je Božo včeraj cel dan "šraufal", se bo v naslednjih dveh dnevih poskušal prebiti na čimvišje mesto.
Prednji most jeepa je Božo demontiral in poravnal v preši. Zložili so jo iz hidravličnih cilindrov, najdenih na starih kopačih za našim kampom.
Današnji dan je bil najzahtevnejši. Vsaj kar se kondicije tiče. To je opazila tudi Mayerca in nam prinesla nekaj čokolade. Na obrazih nam je videla da, nismo ravno prespali dneva.
Odkopavali smo Janeza in Mišota. Tako, kot je <b>Mišo izkopaval Mayerco. Andrea je namreč hotela poizkusiti Mišota, kako dober navigator je. Najbrž jo je prepričal in hotela je videt, če obvlada tudi izkopavanje. Hitro je zakopala svoj bolid. Mišo, pa je še dva kubika peska premetal. Po par urah sta se vrnila. Odličen sovoznik bi bil. Je pokomentirala Andrea.

Jutri čaka tekmovalce 268 km dolga etapa. Od tega 90 km sipin. Prenočili bodo v kampu Tingert.

Asia Tmin   Asia-Tmin popotniški blog

Mišo Goriup   Mišo Goriup
  Malo drugačna potovanja

Miran Stanovnik   Miran Stanovnik
  puščavski lisjak

El Chott   El Chott
  Sahara Rallye de Tunisie