go adventure
o društvu     
odprave     
priprave     
tisk     
povezave     
fotogalerija     

stik     




   domov

   natisni

   zemljevid
iskalnik

   kolofon
6. dan LDC Libya Desert Chalenge 2006

Današnji dan na LDC Rally-u je minil zelo klasično. Zjutraj zajtrk, potem priprave tekmovalcev, priprave dirkalnikov, štart. Le mehaniki so imeli precej več dela kot prejšnje dni.
Včeraj smo zelo pozno prispeli v bivak. Morali smo vleči Zvoneta. Z zadnjim pogonom ni uspel prečkat vseh sipin. Previsoke so in prednji del jeepa se je kar pogrezal v pesek. Pred kampom smo se še izgubili, samo 100 m oddaljeni od vhoda. Bilo je pozno. Vsi vtrujeni smo komaj čakali, da zalegnemo na udoben libijski pesek in v trenutku zaspali.  Zvone je danes zjutraj štartal in takoj, ko je prečkal štartno linijo, zapeljal nazaj v servisno cono, Božo je nadaljeval s saniranjem poškodb po včerajšnjem trdem pristanku.
Janez in Mišo nimata težav in vozita takoj za  prvouvrščeno Mayerco. Tudi Fiat Pande so že dale vse od sebe. Popolnoma sesute se zdaj vozijo na tovornjakih in kot kaže niso prestale preizkusa. Ja, Italijani se bodo morali še močno potruditi. Imel sem nekaj prostega časa in sem vam poslal nekaj utrinkov. Pa lep pozdrav iz Libije.



Asia Tmin   Asia-Tmin popotniški blog

Mišo Goriup   Mišo Goriup
  Malo drugačna potovanja

Miran Stanovnik   Miran Stanovnik
  puščavski lisjak

El Chott   El Chott
  Sahara Rallye de Tunisie