go adventure
o društvu     
odprave     
priprave     
tisk     
povezave     
fotogalerija     

stik     




   domov

   natisni

   zemljevid
iskalnik

   kolofon
etape okrog El Dome

Že nekaj časa me je pordočje proti El Bormi skrbelo. Nismo poznali tega terena in sipine so drugačne, kot drugje. Bolj so strme in še bolj zahrbtne.
Na teji etapi smo imeli težave z gumami. Med vožnjo se je snela desna, hitro za tem pa še leva. Menjavala sva jo v pesku.
Etapo smo sicer lepo vozili. Šli smo skozi vse kontrolne točke, le tehnične težave so nam jemale dragocen čas. Dosti sva se zakopavala, se vlekla ven z vinčem, piastrami in kaorkoli sva vedela in znala. Z Robertom sva prekopala pol puščave, bila sva močno utrujena in noč preživela zunaj na sipinah. Pripravila sva spalne vreče, aluminjaste folije, spila zalogo domače slivovke in od 8h že spala. Noč je bila mrzla in zjutraj sva se zbudila neprespana. Med pospravljanjem sva opazila še prazno gumo... Še dobro, da sva jo lahko napoplnila s kompresorjem in jo potem med vožnjo vsake pol ure spet dopolnila.
Še cele dve uri sva vozila do kampa. Med visokimi sipinami sva počasi iskala prehod, se zakopavala pa spet odkopavala in se počasi bližala kampu.


Avto je bil v slabem stanju. Boštjan je imel cel dan težkega dela. Imeli smo čas, saj je naslednja etapa odpadla.





Asia Tmin   Asia-Tmin popotniški blog

Mišo Goriup   Mišo Goriup
  Malo drugačna potovanja

Miran Stanovnik   Miran Stanovnik
  puščavski lisjak

El Chott   El Chott
  Sahara Rallye de Tunisie