go adventure
o društvu     
odprave     
priprave     
tisk     
povezave     
fotogalerija     

stik     




   domov

   natisni

   zemljevid
iskalnik

   kolofon
4. dan LDC Libya Desert Chalenge 2006

Pester in naporen dan je za tekmovalci in ostalimi udeleženci LDC Rally-a, ki bodo noč prespali v puščavski dolini med petdeset metrskimi sipinami.
Janezu novi Mercedes ne dela težav. Tako si je v spremstvu sovoznika Mišota privozil kar drugo mesto. Tudi Zvone in Aleš svojega Wranglerja kar dobro obvladata. Današnjo etapo sta zaključila na tretjem mestu.
Več dela je imela slovenska asistenca.Ta je na poti srečala Andrejo Mayer ob njenem gorečem vozilu.
" Že od daleč se je videl gost dim. Pokazalo se je, da Andreji gori dirkalnik in takoj smo ga pogasili. Na srečo se ogenj, ki je nastal zaradi iztekanja olja iz počene cevi na motorju, ni preveč razširil. Božo je takoj zamenjal cev. Olje pa je nadoknadil kar iz motorja moje Toyote, saj rezerve ni nihče imel s seboj.
Ob koncu etape pa nam je pot ustavil 500 metrski prepad. Pri iskanju prehoda smo naleteli še na obupano Fiatovo tovarniško asistenco. Ta preizkuša Pande 4x4, saj si je prihodnje leto Fiat omislil nekakšen Libya Panda Chalenge. Skupaj smo poiskali kamnito peščeno dolino, ki v soju večernega sonca izžareva prečudovite tople rjavordeče barve, katere sem hitel lovit v objektiv kamere in fotoaparata. Vse dokler sonce ni zašlo za sipine zlatordečega peska. Ob prihodu v bivak so naše navdušenje in puščavsko tišino zopet zmotili mehaniki, ki menjavajo amortizerje in ostale dele podvozja. Etapa je bila z trdim terenom in ostrimi velikimi kamni zelo podobna Dakarski preko Mavritanije." Je pestro opisal Darij današnji dan.
Jutri sledi 350 km dolga hitrostna preizkušnja preko neprekinjenih dolgih in visokih sipin. Želimo jim veliko trde podlage in čim manj zakopavanja.











Asia Tmin   Asia-Tmin popotniški blog

Mišo Goriup   Mišo Goriup
  Malo drugačna potovanja

Miran Stanovnik   Miran Stanovnik
  puščavski lisjak

El Chott   El Chott
  Sahara Rallye de Tunisie