go adventure
o društvu     
odprave     
priprave     
tisk     
povezave     
fotogalerija     

stik     




   domov

   natisni

   zemljevid
iskalnik

   kolofon
Prve etape

V soboto se je akcija že začela. Pred prijetnim španskim hotelom smo pripravljali Toyoto za nedeljsko prvo etapo. Tehnični pregled avtomobila je šel mimo brez težav in preden smo se ukrcali na trajekt za Maroko, smo dobili še nekaj skopih informacij za prvi štart. Spali smo bolj malo. Zavedali smo se, da bo štart v Nadorju hiter in razburljiv.

Takoj po izkrcanju smo prejeli “roadbooke”, nekaj koristnih napotkov in se nato brez zajtrka dolgih devet ur vozili proti cilju prve 390 kilometrov dolge etape. Premalo smo pili...
Organizatorji dirke imajo svoj protokol poteka dirke, ki ga mi nismo vajeni. Prve ure smo pričakovali več težav glede tega. Še vedno se lovimo z “skritimi” točkami – checkpointi, ki nam jih še vedno ne uspe najti. Te so izven zarisane trase in na dokumentih etape neoznačene. Očitno nekaj tekmovalcev ve za uspešen način iskanja, ki ga z našo ekipo še nismo dobro pogruntali. Roadbook ima dobrih štirideset listov, kar je za kopilota precej naporno. Ob večerih se še z drugimi ekipami pogovarjamo in tuhtamo o čimboljšem načinu, kako etapo najbolje prevoziti. Naša asistenca se odlično drži. Mehanik David je vedno pripravljen, Matej snema, Vinko fotografira, Miro pa skrbi za vse ostalo in povsod pomaga. Res smo fajn ekipa :)


Naši ekipi se je pridružil Slovenski motorist Uroš Fendre na KTM-u. Skupaj si pomagamo in poskrbimo eden za drugega. Za motoriste so dolge etape bolj naporne, zato je danes že prišlo do prvih poškodb. Ambulanta je oskrbela zlomljeno nogo, ključnico in nekaj manjših poškodb.

Včeraj je deževalo. Večer smo preživeli pod šotori, ki nam jih je podaril naš sponzor. Ponoči je močno pihalo in zbudili smo se v meglenem jutru. Prvič smo vozili po megli. Vidljivost je bila zelo slaba, kar je povzročalo precej težav vsem tekmovalcem. Brisalci so cel dopoldan odmikali lepljiv pesek iz vetrobrana Toyote.

Etapo smo začeli z zaguljenim brzincem. Večji del smo prevozili po dnu izsušenih rek, kjer smo se z veliko hitrostjo spretno umikali globokim jamam. Vzpeli smo se čez dva prelaza in se spet spustili nazaj v mehke sipine.


Zdaj smo nameščeni v kampu. Matej in David ravno odhajata po nafto, jaz pa držim kontrolo nad šotori.

Več fotografij v naši fotogaleriji



Asia Tmin   Asia-Tmin popotniški blog

Mišo Goriup   Mišo Goriup
  Malo drugačna potovanja

Miran Stanovnik   Miran Stanovnik
  puščavski lisjak

El Chott   El Chott
  Sahara Rallye de Tunisie