go adventure
o društvu     
odprave     
priprave     
tisk     
povezave     
fotogalerija     

stik     




   domov

   natisni

   zemljevid
iskalnik

   kolofon
UAE rally druga polovica

Danes se je na UAE  rally prevesil v drugo polovico. Iz Dubaja smo se preselili v puščavo južno od Abu Dhabija, glavnega mesta Združenih Arabskih Emiratov. Tu je postavljen bivak, v okolici katerega je vsak dan na drugem mestu postavljena proga za tekmovalce.

Po treh dneh tekmovanja v kategoriji avtomobilov vodi Al Attiyah v BMW-ju X-raid, pred Alphandom in Sainzem. Med štirimi kamioni (trije Kamazi in en Mercedez) je najboljši kamion z rusko posadko Chagin, Yakubov,  Nikolaev.. Za motoriste je bil danes najtežji dan. Visoke sipine in vročina sta napravili selekcijo med njimi. Dve zlomljeni roko, nekaj reber, izpahi in en motorist v bolnišnici je današnja bera.
Trenutno je najbolje uvrščeni Coma pred Despresom in Westom, ki je  zmagal današnjo etapo. Miran Stanovnik se je tudi danes dobro odrezal. Etapo na kateri je pred dvema letoma padel in se hudo poškodoval, je odpeljal brezhibno in prišel na cilj sedemnajsti, kar ga uvršča v skupnem seštevku na dvanajsto mesto.

Na štartu brzinca nam je pokazal sipino, kjer je padel in povedal, da ga to, da pelje zopet po isti poti, ne obremenjuje. Še eden Slovenec, Dane Novalić, ki tekmuje s štirikolesnim motorjem ali quadom, je danes zaradi okvare na motorju odstopil.
Tukaj je iz dneva v dan bolj vroče, čez dan se gibljejo temperature do 38 stopinj C in je vožnja po soncu na sipinah izredno utrudljiva. Bivak imamo postavljen  pred dolgo verigo visokih sipin, po katerih se motoristi, ki še niso dovolj utrujeni podijo z motorji in quadi. Do vrha uspe pripeljati le redkim, tako so visoke. Med obiskovalci je tudi kar lepo število Slovencev, ki prišli navijati za Stanovnika in mu krajšati večerne ure. Miran, ki je član dveh primorskih društev: Gora in Go Adventure iz Nove Gorice, se med toliko oboževalci kar dobro počuti.

Asia Tmin   Asia-Tmin popotniški blog

Mišo Goriup   Mišo Goriup
  Malo drugačna potovanja

Miran Stanovnik   Miran Stanovnik
  puščavski lisjak

El Chott   El Chott
  Sahara Rallye de Tunisie