go adventure
o društvu     
odprave     
priprave     
tisk     
povezave     
fotogalerija     

stik     




   domov

   natisni

   zemljevid
iskalnik

   kolofon
10. etapa Copiapo - Copiapo

Pripravljamo se na selitev iz kampa. Jutri gre an del asistence čez prelaz v Argentino, mi in ostala novinarska asistenca, pa spremljamo tekmovalce. Prespali bomo v "maratonskem bivaku" na prostem in se naslednji dan premaknili v Argentino. Pričakujemo naporno pot.

Danes se nismo selili in imeli smo dovolj časa za vožnjo po težko pričakovanih sipinah. Zgodaj zjutraj smo se prebudili v meglenem jutru, naredili 30km iz mesta proti visokim hribom in tam pričakali sončni vzhod. Čudovito.
Opazovali smo štart motoristov in del avtomobilistov, nakar sta se David in Michel moral vrniti v bivak po opravkih. Midva z Brankom pa sva Toyoto peljala na visoke sipine puščave Atakama. "Samo enkrat smo tukaj", sva si rekla. Bila je fantastična vožnja.





V mesto sva se vrnila opečena od močnega sonca. Na črpalki sva napolnila oba rezervoarja za gorivo in želela zapeljati v križišče. Ustavil naju je policaj, se počasi približal k vratom in dejal: "V Čilu ne smete gledati nič drugega, kot samo policaja. Kar vam policaj pokaže, tisto morate narediti...". Vprašal naju je še od kod sva in naju pustil čakati. Nekaj minut zatem je zaustavil ves promet, da sva iz črpalke lahko zapeljala na glavno cesto.

Vrnila sva se v bivak, na cilj brzinca, ki je bil tik nad našimi šotori. Iz strme, približno 2km dolge sipine so se v cilj podili motoristi. Miran je padel tik pred ciljem. Na vrhu te sipine se mu je sprednje kolo utopilo v mehak pesek in ga je prevrnilo čez motor, ki je padel na njega.
"Ko sem prišel k sebi, sem mislil kar tam malo počivati. Pobral sem se izpod motorja, in opazil, da mi je izpušna cev zažgala škornje", nam je povedal.
"Ta etapa se je razlikovala od ostalih "bob stez". Bila je bilj razgibana, teren je bil peščen samo na začetku in na koncu. Med vožnjo je bilo treba uporabljati navigacijo..", nam je kar zadovoljen razlagal.
Na cilje etape je prispel na 13. mestu in je tenutno na 15. mestu v skupnem seštevku.



V bivaku imamo malo zmešnjave zaradi jutrišnjega odhoda. Potrditi moramo še nekaj potnih listov, ker bomo po brezpotjih prečkali Čilsko-Argentinsko mejo. Branko išče tekmovalni roadbook, ki ga moramo še pregledati in čas za briefing se hitro bliža.

Asia Tmin   Asia-Tmin popotniški blog

Mišo Goriup   Mišo Goriup
  Malo drugačna potovanja

Miran Stanovnik   Miran Stanovnik
  puščavski lisjak

El Chott   El Chott
  Sahara Rallye de Tunisie