go adventure
o društvu     
odprave     
priprave     
tisk     
povezave     
fotogalerija     

stik     




   domov

   natisni

   zemljevid
iskalnik

   kolofon
1. etapa Buenos Aires - Santa Rosa

Včeraj smo se javljali iz podiuma. Do večera smo čakali štart Mirana, ki je prišel na vrsto s precejšnjo zamudo.
Od tistega rutinskega pozdrava popoldan, se je tu v Bones Airesu znočilo, postalo je hladno in vetrovno. Ob 11h, ko je Miran stopil na podium nas je že pošteno zeblo.

Danes se je ob 5h zjutraj začela prva etapa dirke. Merjenje časa štarta in same dirke je malo zakomplicirano in spremenjeno. Čas v državi Argentini je v coni GMT-3, čas dirke pa merijo po coni GMT-2. To nam vsem dela malo preglavic, tudi nekaj tekmovalcev je zaradi tega celo zamudilo štart...

Začela se je etapa za katero je bilo rečeno, da bo bolj enostavna. Seveda se je izkazalo ravno nasprotno. Teren je izredno suh, ni pesek, je bolj podoben prahu.
Miran nam je povedal, da se vozila čisto drugače obnašajo: "Motorje duši in kolesa ne grabijo terena. Med dirko se mi je pretrgal notranji del gume in sem moral del brzinca odpeljati s prazno zadnjo gumo".
Zadnji del etape, 200km transferja je vozil po zadnjem obroču - brez gume.



Tudi mi imamo nekaj težav. Ritem dirke je drugačen, kot smo ga vajeni. Ko smo po Afriki cel dan vozili po vročini, smo vsakodnevno prihajali v bivak zvečer, ko se je ozračje že malo ohladilo. Tukaj prihajamo okrog tretje, četrte ure že v cilj in v teji vročini nobeden ne more počivati. Zaradi tega znajo nastati zdravstvene težave predvsem med tekmovalci, ki bodo zaradi tega zgubljali na kondiciji.

Zdaj smo v našem kampu, v bivaku ob jezeru. Poleg nas je japonska ekipa Sugaware, ki nudi tehnični suport tudi Miranu. Čakamo, da se malo ohladi.
Ponovno smo navdušeni nad gledalci. Vozili smo po cestah, kjer nam je na tisoče ljudi mahalo in pozdravljalo.

Miran je z rezultatom zelo zadovoljen. Računal je, da bo dirko začel bolj umirjeno.
"Sam nevem, kdaj in kako sem puščal mimo tiste, ki so bili največji konkurenti. Tretje mesto je velik uspeh.", pravi.



Asia Tmin   Asia-Tmin popotniški blog

Mišo Goriup   Mišo Goriup
  Malo drugačna potovanja

Miran Stanovnik   Miran Stanovnik
  puščavski lisjak

El Chott   El Chott
  Sahara Rallye de Tunisie