go adventure
o društvu     
odprave     
priprave     
tisk     
povezave     
fotogalerija     

stik     




   domov

   natisni

   zemljevid
iskalnik

   kolofon
Trinajsta etapa Kayes - Tambacounda

Smo na letališču v Tambacoundi. Naš zadnji tabor.
Samo še ekrat postavljamo šotore, zadnjič spimo pod milim nebom in zadnjič iz "mobilnega" press centra kličemo in pošiljamo slike. Vsi se pogovarjamo o tem. Tudi tekmovalci se dobro zavedajo, da je pred njimi zadnja etapa.

Na štartu in Miran na SS13
foto Darij N.


Naša ekipa se dobro drži. Miran je danes odlično prevozil progo. Bilo je nekaj odstopov tekmovalcev, med njimi na vodilnem mestu Španec Coma (KTM), zaradi padca na brzincu.
Včeraj ponoči smo videli prispeti na cilj etape tudi naša tovornjakarja Miša in Janeza. Ob 4h ponči smo že štartali in prečkali reko Niger. Po običajnem transferju smo mimo številnih vasi vozili do Tambacounde. Hitrostnih omejitev smo se strogo držali.

Nočni prehod reke Niger
foto Darij N.


V kraju Fete Netbe, nekaj kilometrov pred ciljem smo se ustavili v vaški šoli. Učitelji so učence zadržali v razredih, mi pa smo jim razdelili svinčnike in zvezke, ki jih je bilo ravno dovolj za en razred. Za 47 malih učencev.

Skupaj z ucenci in Žiga v prvem C razredu
foto Darij N.


Ravnokar sem pozdravil prijateljico, novinarko iz Češke. Mož tekmuje na dirki. Prvič sem jih srečal leta 2002 na Dakarju, ko sta z malim Suzuki Samurajem prišla na podium. Posnel sem nekaj fotografij in sam pri sebi še dolgo za tem razmišljal, da če so oni s tem džipom prišli skozi, bo to uspelo tudi nam z kakšnim drugim vozilom. Takrat je padla odločitev, da se te rally preizkušnje udeležimo tudi mi.

Viera Kastanova in mož
foto Darij N.



Asia Tmin   Asia-Tmin popotniški blog

Mišo Goriup   Mišo Goriup
  Malo drugačna potovanja

Miran Stanovnik   Miran Stanovnik
  puščavski lisjak

El Chott   El Chott
  Sahara Rallye de Tunisie