go adventure
o društvu     
odprave     
priprave     
tisk     
povezave     
fotogalerija     

stik     




   domov

   natisni

   zemljevid
iskalnik

   kolofon
3. etapa: Perpignan-Almeria

Javljamo se iz pristanišča Almeria. Uspešno smo prispeli na konec tretje, čez 1000 km dolge in zahtevne etape. Vestno smo pobirali vse kontrolne točke, ki so bile vedno bolj skrite in po svoje zelo zanimive. Nekatere so nas pripeljale v kraje, ki jih sicer nikoli ne bi obiskali. Z našo slovensko ekipo smo stalno na zvezi. Čeprav ne vozimo vedno skupaj, si pri iskanju teh kontrolnih točk precej pomagamo.
Na avtocesti so bile dve časovni preizkušnji in smo kljub omejitvam morali priti do cilja v 14. urah. Zadnjih 300 km smo tiščali Toyoto in lovili čas, da se izognemo penalom. V Almero smo prišli ob 19:45; zadovoljni.

Ob 20h nas čaka briefing, ob 10h pa vkrcavanje na barko. Okrog 300 vozil je zdaj v vrsti..
Naša Toyota dela dobro. Andrej ima nekaj težav s črpalko goriva in blažilci pri izpušni cevi. Zdaj išče mehanika, da bi mu to popravil.
Jutri nas čaka zelo zahtevna 750 km dolga etapa do mesta Tinerhir. Upam, da zjutraj brez problemov rešimo vse carinske formalnosti in gremo hitro skozi štart.

Matej se kot navigator iz kilometra v kilometer izboljšuje. Dobro voziva skupaj. Včeraj smo prišli do hotela prepozno, zato smo morali na hitro poiskati drugo prenočišče. Ponoči je bilo nekaj "nemirov" :). Ljudje so hodili do jutra po balkonih in se je cela stavba tresla zaradi tega. Tudi stene niso zadušile vsega, kar bi moralo ostati "drugje" ;). Najhujše pa je bilo smrčanje mojega navigatorja.


Asia Tmin   Asia-Tmin popotniški blog

Mišo Goriup   Mišo Goriup
  Malo drugačna potovanja

Miran Stanovnik   Miran Stanovnik
  puščavski lisjak

El Chott   El Chott
  Sahara Rallye de Tunisie